4.1.2018

INSPIRAATION JÄLJILLÄ

Valkoinen paperi, hirveä tarve tehdä jotakin, mutta paperiakin tyhjemmät ajatukset. Missä, oi, missä olet, inspiraationi? 
Mulla on pienestä pitäen ollut vilkas mielikuvitus. Oon aina tykännyt piirrellä ja askarrella kaikenlaista, ja opittuani lukemaan joskus kerhoikäisenä, innostuin pian myös kirjoittamisesta. Kirjoittaminen onkin aina ollut mulle se parhain tapa ilmaista itseäni ja ajatuksiani.
Toisinaan kuitenkin iskee se tunne, ettei vain keksi mitään, vaikka hirveästi tekisi mieli. Silloin mulla on tapana kaivaa esiin Facehunter -sarjan kaksi osaa, jotka löysin kesällä kirpparilta muutamalla eurolla. Kirjoissa on kuvia etupäässä ihmisistä, joiden tyylissä on kirjan tekijän, Yvan Rodicin, mielestä ollut jotakin kiehtovaa. Facehuntereista voi huomata millaisia tyylejä missäkin maassa on, ja yksi luku on myös Helsingistä. 
Näistä kirjoista mä saan aika paljon inspistä erilaisiin henkilöihin ja myös omaan tyyliini. Kirjojen tueksi kaivelen vanhoja kirjoituksiani, piirroksiani ja muistiinpanoja, joista löytyy ain joitakin käyttämättä jääneitä ideoita. Toisinaan vanhoja juttuja selaillessani muistan, miten mulla kävi mielessä sellainen ja sellainen suunnitelma, joka kuitenkin unohtui laittaa silloin muistiin. 
Kun inspiraatio on hukassa, sitä saa kyllä etsiä kirveen kanssa, ainakin mulla itellä menee näin. Yleensä kuitenkin auttaa, kun lähtee vaikka vähän väkisin kehittelemään jotakin, tai kirjoittaa ylös ihan vain omaa ajatusvirtaa.  
 Mistä teidän inspiraationne löytyy?

10 kommenttia:

 1. Onpas kivan oloiset kirjat, en oo noista ennen kuullutkaan! Mulle inspiraatiota tulee ihan arjesta sekä esimerkiksi We♥itin ja Pinterestin selailusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kivoja! We♥it ja Pinterest ovat molemmat mulle vähän vieraita, pitää kyllä joskus raivata niihin tutustumiselle aikaa :)

   Poista
 2. Tässä oli mulle ihan uusi tuttavuus, pitääkin ehkä tehdä vähän enemmän tuttavuutta sen kanssa! Itselleni tapa inspiroitua on ehdottomasti ihmiset mun ympärillä, erinäiset sarjat mitä katson, mutta myös sosiaalinen media.
  idaasohvi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa olisi mukava uusi tuttu! Kieltämättä itsekin huomaan napsivani ympäröivästä maailmasta melko paljon inspistä :)

   Poista
 3. Mulle inspiraatiota tulee somen eri kanavista ja muiden blogeista. Ihana blogi sulla!

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä taktiikka myös :) Kiitti!

   Poista
 4. Mahtava aloitus tässä postauksessa! Itse olen jo oikeastaan lopettanut inspiraation tietoisen hakemisen, sillä en kestänyt sitä turhautumista, kun sitä ei löytynyt... Nykyään vain odottelen :D
  Ja muuten: kiitos kommentistasi blogiini, olen liittynyt lukijaksi! :)
  janeandkoalas.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos :) Tuokin on hyvä taktiikka, joskus itsekin luotan siihen :) Tervetuloa lukemaan!

   Poista
 5. Oho, onpas mielenkiintoisen näköisiä kirjoja! En oo koskaan aiemmin kuullutkaan noista. Mä löydän inspiraatiota yleensä muiden blogeista sekä Pinterestistä. Joskus inspiraatio saattaa tulla myös kirjoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa jakaa muille jotakin uutta! Pinterest on jostain syystä jäänyt itsellä tuntemattomaksi, pitänee perehtyä :)

   Poista