24.2.2018

KYL NUORENA JAKSAA

Viime viikkoina mun Spotify on pyörittänyt aika huolella suomalaista musiikkia. Ehdoton suosikkikin on löytynyt; Aleksanteri Hakaniemi. Hakaniemen depyyttialbumi Nuorena jaksaa julkaistiin helmikuun alussa, ja siitä asti mä oon tehnyt parhaani oppiakseni jokaisen albumin biisin ulkoa.

Hakaniemi on raivaamassa itselleen tilaa suomalaisesta valtavirta musiikista oikein hyvää vauhtia. Hän laulaa rakkaudesta, sen vaikeudesta ja menettämisestä - aivan kuten suurin osa suosituista artisteista. Siltikin Hakaniemi on mielestäni erityisen hyvä. Valitettavan usein artistit - oli sitten kyseessä mies tai nainen ja lauloi tämä kenestä tahansa - esineellistävät ja/tai haukkuvat henkilöä, josta laulavat. Joko Hakaniemi onnistuu piilottamaan tämän mun korvilta, tai sitten hän ei todella laula halventavaan sävyyn.


Albumin kahdestatoista biisistä on mahdotonta valita ehdotonta suosikkia. Tai edes muutamaa suosikkia. Oon luukuttanut kaikkia biisejä tasaiseen tahtiin ja rakastanut jokaista. Hakaniemen kappaleet kenties kertovat rakkaudesta, mutta jokaisessa biisissä näkökulma on erilainen, jotta niihin ei pääse ihan heti kyllästymään.


Hakaniemi on sovittanut albumilleen sopivasti räväkämpää meininkiä, kuten biisissä Pane mut sekasin, mutta myös vähän herkempää settiä, kuten Ikiomassa, jossa on mukana myös Idolsissa kolmanneksi tullut Julia Rautio. Hakaniemen ihanan käheän äänen ja Raution perinteisemmän äänen yhdistelmä on huumaava. 


Mascara on sanoitustensa puolesta yksi suosikeistani Hakaniemen albumilta. Kappale kertoo epävarmuuksista ihanan aidosti. Hakaniemi ei korosta pelkästään sitä, miten toisella osapuolella on virheitä ja niissä on kauneutta, vaan hän muistaa myös kertoa, miten ei itsekään ole täydellinen.

Oletko sä kuunnellut Hakaniemen albumia? Mitkä ovat sun suosikkibiisejä just nyt? 

4 kommenttia:

 1. Kynttilät on tosi ihana biisi! Tykkään myös Pane mut sekasin -biisistä, joka on myös Aleksanterilta. Kannattaa kuunnella Noah Cyrusin We are...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät on tosi tarttuva ja ihana <3 Noah Curys on mahtava, sen ääni on upee!

   Poista
 2. Oi ihanaa löytää joku toinenkin, joka rakastaa Aleksanterin musiikkia! ♥ Aleksanterin levy nousi kyllä heti mun ehdottomaksi suosikiksi ja koko helmikuun ajan mäkin luukutin levyä ja jatkan kyllä edelleenkin :D Munkin on tosi vaikea sanoa mitään lempparibiisiä Aleksanterin levyltä, mutta eniten on tullut kuunneltua varmaankin Ikiomaa, Mascaraa ja Kynttilöitä :D Aleksanteri on niin ihana persoonakin, pääsin tapaamaan sitä syyskuussa oikein kasvotusten ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehottomasti löytyy toinenkin! Kaikki Aleksanterin biisit on ihania, suosikkeja on niin vaikeaa valita! Voeee, kateeksi käy kun oot päässyt hänet tapaamaankin :)

   Poista