13.2.2018

PULLAPOSKI

Mikä laskiaisessa on parasta? Hernekeitto, mäenlasku, kevään odottamisen alku...

Ja eiköhän siinä ollut valhetta kerrakseen. Parasta laskiaisessa ovat tietenkin - äidin tekemät - pullat, joita saan ujutettua massuun yllättävän monta laskiaisen aikaan. Onneksi tänä vuonna en ole laskiaisen aikaan sunnuntaita enempää kotona, joten tämän vuoden pullasaldo ei pääse nousemaan kamalan korkeaksi.

Laskiaissunnuntai oli tosi nätti päivä! Oli sopivan vilpoisaa ja aurinko paistoi ihanasti. Käytyäni ulkona kuvailemassa ja paijaamassa kissoja, oli ihana tulla sisälle ja istua ikkunan ääreen juomaan kuumaa kaakaota ja syömään laskiaispullaa hyvän kirjan parissa. 

Tiedättehän sen tunteen, kun ulkona sataa, istut autossa ja korvanapeista kuuluu hyvä kappale - etkä voi olla kuvittelematta itseäsi biisin musiikkivideoon. Sunnuntaina laskiaispullaa syödessäni mulla oli just se fiilis! Siinä ikkunalla istuessani huomasin vähän väliä katselevani ulos kirja toisessa kädessä ja kaakaota hienostuneesti hörppien. 
Tänään koulu järjesti jonkinlaisen laskiaisriehan, johon olisin ottanut enemmän kuin mielelläni osaa mikäli se ei olisi ollut hyppytunnin kanssa päällekkäin. Koululla saisi olla melkoinen rieha, jotta meikäläinen jättäisi hyppytunnin hyödyntämättä tyhjänpäiten makoiluun. Porukalla kuulosti kuitenkin olleen hauskaa, joten ehkä ensi vuonna olisi raatsittava käyttää hyppytuntikin siihen.
Laskiainen on siitä kiva juhla, ettei sitä ehdi kauaa ennemmin alkaa odottelemaan, mutta sitä on silti kiva viettää - ainakin ruoan osalta. Kuinka korkeaksi pullasaldo siellä ruudun takana nousi?

4 kommenttia:

 1. Naam tolla suklaalusikalla tehty kaakao on niin hyvää! Ite oon syöny ainakin viisi laskiaispullaa ja lisää tekisi mieli :D Ne ovat vain niin hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Laskiaispullia ei oikeastaan voi syödä liikaa :D

   Poista
 2. Oon aina halunnut testata tollasta suklaalusikkaa! Se varmaan kruunais rauhallisen sunnuntain ja jonkun pitkän lenkin! :D

  http://www.siirikiviharju.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana! Kannattaa ehdottomasti kokeilla <3

   Poista