5.3.2018

LOMA KÄYNTIIN KUOPIOSSA

"Lähetään Onnibussilla Kuopioon."

Tuo lause kuului asuntolakaverini Sannan suusta viikko sitten ihan yllättäen. Istuskelimme keittiössä ja puhuimme siitä, miten tylsä loma meillä on tulossa. Molemmat asumme niin korvessa, ettei kavereita oikein pysty tapaamaan, eikä perheillämme ole suunnitteilla reissua yhtään mihinkään. Niinpä Sannan yllättävään ideaan oli hyvä tarttua.
Perjantaina matka vaikutti tyssäävän heti alkuunsa, sillä myöhästyimme illan viimeisestä bussista. Onneksi Sannan tuttu lupasi meille kyydin, ja pääsimme kuin pääsimmekin Kajaaniin. Yövyimme Sannan mummolassa, josta matka jatkui kuudelta lauantaiaamuna kohti Kuopiota.
Anteeksi, kaikki mahdolliset kuopiolaiset tai kaupunkia rakastavat, mutta me Sannan kanssa totesimme Kuopion aika säälittäväksi paikaksi. Missään ei näkynyt juurikaan ihmisiä, rakennukset olivat ankeita ja keskustan ympäristöstä löytyi huonosti kauppoja. Päätimme suunnata katseemme kohti Matkusta, vaikka alkuperäinen tarkoituksemme olikin tutustua itse kaupunkiin. 

Jälleen bussi petti meidät - aikataulun mukaan 9:50 lähtevä bussi olikin lähtenyt jo vartin yli. Vedimme syvään henkeä ja maltoimme odotella seuraavaa bussia, jolla viimein pääsimme ostoskeskukselle, josta kauppoja löytyi tällaiselle pikkukylän kasvatille oikein mukavasti.

Vihdoin shoppaamaan! 

Emme Sannan kanssa olleet päässeet pitkään aikaan shoppaamaan kunnolla, joten Matkus tarjosi melkoiset mahdollisuudet. Oli ihanaa päästä penkoutumaan hyllyjen väliin, hypistelemään kankaita ja aivastelemaan vaatepölyn kutittaessa nenää. Mukaani tarttui muutama paita, shortsit ja suuret hopearenkaat korviin.
Paikallisiin ihmisiinkin pääsimme hieromaan tuttavuutta. Heti Kuopioon saavuttuamme saimme paikallisbussien aikataulujen ymmärtämiseen apua vanhemmalta herrasmieheltä, joka ystävällisesti saattoi meidät oikean pysäkin tuntumiin. Pointsit teille, kuopiolaiset!

Myöhemmin Matkuksessa Burger King tarjosi halvalla nugetteja ja löytyipä alennusta aterioistakin, mikä oli houkuttanut meidän lisäksi valtavan määrän muitakin paikalle. Vapaita pöytiä ei ollut jäljellä enää ainoatakaan, joten Sanna meistä kahdesta rohkeampana kysyi kahdelta pojalta, pääsisimmekö heidän pöytäänsä. Henkalla ja Maukalla ei ollut mitään sitä vastaan. 

Ruokaillessa totesimme tulevamme hyvin juttuun, vaikka Sannan kanssa taisimmekin olla vähän pelottavia sarkasmia tihkuvan huumorimme ja koko ostoskeskuksessa raikuvan naurumme kanssa. (Henkka totesi meidän naurumme kuuluvan Burger Kingin toiseen päähän vähän turhankin selkeästi)

Erotessamme pojat kehottivat eitä ottamaan yhteyttä, mikäli eksyisimme. Kai se on jokin kuopiolaisten juttu - opastaa eksyneitä maalaistolloja.
Illalla ehdimme juuri sopivasti Kajaaniin lähteävään bussiin, ja kahdentoista aikaan yöllä olimme jälleen perillä kotikulmilla. Päivä oli mahtava, eikä juuri sitä paremmin olisi voinut aloittaa hiihtolomaa! Jääkin sitten nähtäväksi, miten ihmeessä saan kulutettua tylsän viikon kotona tällaisen alun jälkeen.
 Mitäs suunnitelmia teillä on hiihtolomalle? Ja te, joilla se on jo mennyt, miten te saitte aikanne kulumaan?

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan mahtavalta reissulta!
  :D Ois kyllä aikamoinen kokemus mennä noin vain istumaan tuntemattomien ihmisten kanssa samaan pöytään, ei itsellä kyllä rohkeus riittäisi kysymään sitä. Ite aion lomalla vaan löhötä kotona ja käydä parissa työhaastattelussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä oli mahtava! Vähän se vaati iteltäkin rohkeutta, mut onneksi oli Sanna mukana :D Hyvältä kuulostaa toi sun loma, jospa haastattelut menis putkeen <3

   Poista
 2. Ihanan rennon kuuloinen reissu! Täysin vieraassa kaupungissa parasta on se, ettei ole mitään hävittävää ja tuntemattomillekin voi mennä ihan noin vain juttelemaan :D
  Täällä hiihtoloma meni aikamoisessa sumussa, joka päivä oli jotain eikä nukkumaan ehtinyt lähes ollenkaan. Ja silti tuntui että olisin viettänyt yhden maailman turhimmista viikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoa olikin! Niinpä, pitäisi kasata useammin rohkeutta tuntemattomien lähestymiseen :D Vaikuttaa olleen sulla melkonen viikko!

   Poista