5.4.2018

"LUULETKO SÄ OLEVASI JOTENKIN SPESIAALI?"

Juttelin muutamia päiviä sitten erään tuntemattoman pojan kanssa, joka kysyi, harrastanko jotakin. Vastasin bloggaavani enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Tämä kiinnosti poikaa - seuraavaksi hän kysyikin, mistä aiheesta bloggailen. Kerroin bloggaavani etupäässä elämästäni, mutta mainitsin myös vieväni blogiani vähän uusille poluille - kohti feministisiä mielipiteitäni. 
"Älä tee niin", poika vastasi selvästi hivenen pettyneenä. Aivan kuin olisinkin keräillyt postimerkkejä väitettyäni ensin pelaavani jääkiekkoa. 

Miksen? 

"Ei millään pahalla, mutta feministit ovat tosi usein rasittavaa sakkia. Ja joka tapauksessa - olisiko sulla mitään uutta sanottavaa, vai luuletko sä olevasi jotenkin spesiaali?"
Myönnetään, ehkä musta tuon kommentin jälkeen kaivautui esiin se rasittava feministini. En ole ehkä mikään erityinen lumihiutale mielipiteineni, mutta kukapa tasa-arvoa kannattava loppupelissä on? Ei tasa-arvoa voi viedä ihan uusille leveleille. Tasa-arvo on sitä, ettei kukaan ole toista huonompi, joten miten ihmeessä sen asian ajamisessa voisi olla jotenkin spesiaali?

Ei kai kukaan ole feministi ollakseen erityinen Määrittelen itseni feministi ollakseni yksi lisää niihin, jotka eivät pyri vähentämään kenenkään arvoa. En suinkaan siksi, että haluaisin näyttää olevani "spesiaali".
Entä onko mulla mitään uutta sanottavaa? Todennäköisesti ei mitään kovin merkittävää, mutta selvästikään näistä asioista ei ole jauhettu tarpeeksi pitkään. Mikäli feminismi todella olisi puhki kulunut käsite, sitä ei tarvitsisi olla enää olemassakaan. 

Joten, sori vaan, mutta mä en ole spesiaali. Olen feministi, yksi monista. Liputan tasa-arvon puolesta ja sanon sanottavani - oli mulla sitten mitään uutta tai ei. Niin pitkään, kuin joku sanoo feminismien olevan rasittavaa sakkia, jolla ei ole mitään uutta sanottavaa, tasa-arvo ei ole kunnossa. 

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen näkökulma ja ihan täyttä asiaa!

  VastaaPoista
 2. Se on se äärifeminismi mikä on rasittavaa. Termi on muutenkin vieras monille, usein kuvitellaan/uskotaan että yritetään polkea miehiä naisia alaemmas vaikka se on nimenomaan TASA-ARVOA. Ainakin minulle. Kaikki samalle viivalle sukupuolesta/sukupuolettomuudesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kuten kaikessa, myös feminismissä ääritapaukset menevät lievästi sanottuna yli. Ja oikein ajettuna asiana feminismi tosiaankin on tasa-arvoa, ei yhdenkään sukupuolen lyttäämistä

   Poista