1.5.2018

20 KYSYMYSTÄ - MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN?

Sofia haastoi mut vastaamaan kahteenkymmeneen kysymykseen, jotka koskevat mun blogiani ja mua itseäni bloggaajana. Mä rakastan kaikenlaisia haasteita, joten tietenkin mä tartuin tähän!

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Joskus aikoja sitten seurasin ainoastaan Janne Naakan blogia - se oli silloin, kun monetkaan eivät tunteneet häntä, eikä hän todellakaan tehnyt vielä vlogeja -  ja rakastin hänen aitouttaan ja ideoitaan, joita hän välitti ruudun läpi pelkällä tekstillä. Halusin itse tehdä jotakin samaa ja siitä se innostus sitten lähtikin.

 Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Erelkeetä olen kirjoittanut joulukuun alusta asti, eli vain muutamia kuukausia. Sitä ennen mulla on ollut kuitenkin kaksikin blogia, ja veikkaisin bloganneeni suunnilleen kolmen vuoden ajan enemmän tai vähemmän.

Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?

Haluan painottaa feminismiin, mutta puolivahingossa postaustyylistäni on tullut feminismi-lifestyle-feminismi -tyyppinen. Eli suunnilleen puolet blogistani on ihan jokapäiväisestä elämästäni, puolet feminismistä.

Kuinka usein päivität blogiasi?

Pyrin siihen, ettei tulisi viikkoja ilman postauksia. En kuitenkaan ole ottanut mitään tiettyä päivää/päiviä, jolloin postaan. Aiemmat blogini oon pilannut sellaisella "pakolla" julkaista, jolloin ilo bloggaamiseen on mennyt. Suunnilleen kerran viikossa siis!

Kummat ensin, kuvat vai teksti?

Teksti. Kuvat ovat lähinnä pakollista esteettistä pahaa, en isommin välitä valokuvaamisesta ja siihen yritänkin saada kipinää. Mulla on paha tapa kirjoittaa kymmenen postausta valmiiksi ja sitten ne pyörivät tuolla luonnoksissa kunnes joskus pakotan itseni lataamaan kuvat.

Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Usein jostakin toisesta blogista, uutisista tai kavereilta. Feminismi-tagin alla olevia postauksia ei tarvitse kaukaa hakea, sillä tasa-arvoon liittyen mulla on paljonkin sanottavaa!

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Aamuisin en ikinä, iltaisinkin harvemmin, joten ehkä mieluiten päivisin.
Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Vähintään kahdesti viikossa, yleensä useammin. Kolme tai neljä kertaa on tavallinen tahti, mutta päivittäin blogi pyörii mielessä.

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen, mutten järin ahkerasti. Tämä ei johdu siitä, etten pitäisi muiden blogeista - päinvastoin! Tämä johtuu vain laiskuudesta. Silloin harvoin kun mieleni tekee lukea jotakin, en haluaisi tuijottaa ruutua. Sitä tulee tehtyä niin mahdottoman paljon muutenkin!

Tyyliltään lukemani blogit ovat mielipideblogeja tai sellaisia tavallisia sillisalaattiblogeja, jotka eivät mitään tiettyä teemaa toistele.

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Ehdottomasti ensin ulkonäkö. Mikäli tausta on liian tumma ja/tai sekava, suljen blogin usein oitis välilehdistäni. Seuraavaksi tärkein on tietenkin sisältö. Ihan aivotonta tekstiä jaksaa harvoin lukea. Mulla on aika herkkä "liipasinsormi" mitä lukijaksi liittymiseen tulee.

Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Blogiyhteisö. Vaikkei varsinaisesti kuulukaan mihinkään porukkaan, niin bloggaajat tukevat ja kannustavat toisiaan silti!

Postausideat, jotka tulevat joko haasteiden muodossa (kiitos, Sofia!) tai kavereilta/kommenttien kautta.

Kirjoittaminen. Rakastan kirjoittamista, joten bloggaus on hyvä tekosyy siihen ;)

Entä kolme huonointa asiaa?

Tyhjän paperin kammo, joka iskee toisinaan. Silloin haluaisi kirjoittaa, muttei vain saa mitään aikaa. Tavattoman ärsyttävää!

Bloggerin lagit. Kaikki me, jotka olemme joskus kirjoittaneet postauksen, joka on sitten tallennusongelmien kautta kadonnut, tiedämme tuskan.

Paineet. Halusi sitä tai ei, ainakin mulle tulee helposti jonkinlaisia paineita. Olikohan tuo postaus sittenkään tarpeeksi hyvä? Pitäisiköhän se poistaa? Apua!

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Ehdottomasti!
Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook-sivuja?

Instagram löytyy! Mua voi seurata joko niin kutsutun "privan" kautta: erjaeliza tai Erelkeen oman instan kautta: erelkeeblog

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Mulla on aina postauksia valmiina tai puolivalmiina laiskojen viikkojen varalle. Mua ahdistaa, mikäli mulla ei luonnoksissa ole minkäänlaisia suunnitelmia - jopa otsikko on eteenpäin!

Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?

Kaikki sellaiset, jotka kuuntelevat joskus juttujani, tietävät blogistani. En kuitenkaan mainosta sitä mitenkään isommin - esimerkiksi ryhmissä, snäpissä tai "priva"-instan kautta mun blogista ei kuule. Salaisuus tää ei kuitenkaan ole - seison sanojeni takana niin vakaasti.

Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

En.

Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Halusin blogini nimeksi jonkin sellaisen, jonka voi yhdistää mun nimeen olematta varsinaisesti mun nimi. Mulla on kuitenkin aika tylsä nimi - Erja Kemppainen - eikä mulla ei oo ikinä ollut mitään lempinimiä, joista nimen oisi voinut kehittää. Erelkee tuleekin nimieni yhdistelmästä - "Er" Erjasta, "El" Elisasta ja "Kee" Kemppaisesta.

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

Haluaisin kehittyä valokuvaajana ja saada kuvistani parempia. Mutta kuten sanottu, mulla ei kuitenkaan varsinaista intoa siihen ole, mutta jostakin se into on ennemmin tai myöhemmin kaiveltava.

Myös kirjoitustyyliä voisin kehittää jotenkin luontevammaksi ja vähemmän tönköksi lifestyle-postauksissa. Niissä huomaan tyylini olevan jotenkin väkinäistä, vaikken postauksia ole sellaisella mielialalla tehnytkään!

Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

Bloggaa, koska haluat blogata. Jos tavoittelee julkisuutta tai haluaa vain vaikuttaa "hienolta", blogi ei takuulla jaksa kauaa kiinnostaa.

Panosta blogin ulkoasuun. Sisältö on tietenkin tärkein, mutta ensivaikutelman merkitystä ei pidä aliarvioida.

Löydä oma tyylisi. Älä kopioi muita, vaan ole oma itsesi!
Näihin kysymyksiin vastaamaan haastan nämä kolme blogia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti