4.6.2018

POIS HIHASTA

Kättä pystyyn arvon naiset - kuinka moni on piilottanut siteen tai tampoonin hihaansa ja mennyt sitten muina naisina vessaan? 

Kuinka moni on joskus roudannut koko laukkunsa mukanaan, koska ei ole viitsinyt ryhtyä vaikkapa kesken oppitunnin kaivelemaan taskuistaan kuukautissuojaa? 

Kuinka montaa on edes vähän hävettänyt, kun joku miespuolinen on penkonut laukustasi purkkaa, ja vetänytkin vahingossa ulos siteen purkkapussin sijaan? 
Nämä tuntemukset ja tapahtumat ovat takuulla tuttuja melkein jokaiselle, jolla on kuukautiset. Miksihän näin on? Ainakin ite oon huomannut, ettei kukaan koskaan kysy normaaliilla äänenvoimakkuudella, olisiko toisella lainata sidettä, kun itsellä alkoi yllätysmenkat. Sellainen kysely tapahtuu kumartumalla toisen korvan juuren ja kuiskaamalla kysymyksen. Ja sitten kaivellaan reppuja ja seistään näkösuojana ja annetaan side hihasta hihaan. 
Me epäonniset, joilla on kuukautisten aikaan kipuja, menemme usein jäihin, kun meiltä kysytään syytä vatsamme pitelyyn. Sen sijaan, että kertoisimme sen johtuvan kuukautiskivuista, kuittaamme ihmettelyn usein sanomalla, että vatsa se vain on kipeä.

Mikäli joku uskaltautuu puhumaan kuukautisista normaalilla volyymilla, monet muuttuvat vaivaantuneiksi tai vastaavat kuiskaamalla. Aivan kuin kuukautiset olisivat jotenkin likainen asia. Aivan kuin jokainen, jolla on kuukautiset, olisi yksin sen asian kanssa. Kun koulussa puhutaan kuukautisista, opettajat painottavat, miten "normaali asia on kyseessä". Miksi sitä pitää painottaa? Eihän kukaan opettaja korosta sitä, miten "on ihan luonnollista, että ihmisellä on luusto", vaikka luusto ja kuukautiset ovat molemmat aivan yhtä tavallisia asioita. 
Milloin me kaikki opimme, että noin puolella maailman väestöstä on kuukautiset? 

Siksi haastankin kaikki teidät, joilla on kuukautiset, ottamaan kuukautissuojan pois hihasta ja kävelemään vessaan sidettä piilottelematta. Onko se ihan mahdoton ajatus, vai joko teette niin?

2 kommenttia:

  1. Itselläni on aina tapana piilottaa suoja joko hihaan tai taskuun. Olen kyllä monet kerrat miettinyt, että miksi se pitää piilottaa eikä vain kävellä muina miehinä vessaan se näkyvillä. Pitää varmaan nyt haastaa itsensä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon vasta tänä vuonna saanut otettua itseäni niskasta ja nyhdettyä sen suojan pois piilosta. Ei sitä kenellekään esitellä tarvitse - ja harva edes hoksaa ajatella, mitä toisella on kädessä - mutta turha sitä on oikein varta vasten piilottaa :)

      Poista